Υλικά
(για 25 – 27 κομμάτια)
Φαλάφελ
– 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες
– 3 – 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (το λευκό τους μέρος), ψιλοκομμένα
– 1/2 ματσάκι κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κ.γ. κύμινο
– 1/2 κ.γ. κόλιανδρος ξερός τριμμένος
– Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σος ταχίνι (προαιρετική)
– 200 γρ. ταχίνι
– 2 σκελίδες σκόρδο (ή και περισσότερο αν σας αρέσει)
– Χυμό από 2 λεμόνια
– 150 – 200 ml νερό (αυξομειώστε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα)
– 1/2 κ.γ. κύμινο
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ταχίνι σος, χούμους, ξινόκρεμα, αραβικές πίτες, αγγούρι, ντομάτα, λάχανο
(για το σερβίρισμα)