fbpx

Archives

Categories

Subscribe & Follow

16 + 1 συνταγές για τα γιορτινά τραπέζια του 2021

kokoras gemistos xristougenniatikos

Δεκέμβριος 22, 2021 / Nikos Kostorrizos

Και οι 17 είναι υπέροχες… Σούπες, πίτες, πρωτότυπα ορεκτικά και μεζέδες, τοπικές υπέροχες συνταγές, 2 επιλογές για το κυρίως πιάτο και ένα εντελώς χωριάτικο, παραδοσιακό και ¨αυθάδες¨…σχεδόν γλυκό για το τέλος.

Πατήστε στη φωτογραφία ή στην περιγραφή για να δείτε τη συνταγή.

Θα χαρώ πολύ να μαγειρέψετε όσα επιλέξετε και να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας…

Σας εύχομαι ολόψυχα…

 

Οι σούπες

Κρεμώδης, βελούδινη, comfort και γιορτινή ταυτόχρονα, ιδανική για να προετοιμάσει τον ουρανίσκο για τη συνέχεια.

Φινετσάτη και με βαθειά νοστιμιά, απογειώνεται με τη χρήση καλού ζωμού και με υπομονετικό καραμέλωμα των κρεμμυδιών.

Τα συνοδευτικά

Τραγανές και ονειρεμένες, θα σταθούν δίπλα σε οποιοδήποτε κυρίως πιάτο επιλέξετε. 

Απίθανος μεζές εμπνευσμένος από την Κρητική κουζίνα, ιδανικός για καλωσόρισμα με τα πρώτα τσίπουρα… 

Μπελαλίδικα και χρονοβόρα, αλλά αξίζουν τον κόπο καθώς είναι ιδιαιτέρως πρωτότυπα και θα ενθουσιάσουν τους ανυποψίαστους καλεσμένους σας.

Πρώτα πιάτα

Απίστευτα αρώματα από τα διάφορα μανιτάρια που χρησιμοποιούνται, πάνω σε μία χειροποίητη βάση που μοσχοβολάει βούτυρο.

Εξαιρετική νοστιμιά και υφή, σε ένα ριζότο που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα καλούδια της χώρας μας.

Πικάντικη, μερακλίδικη και μοσχοβολιστή, η παστουρμαδόπιτα θα γίνει ανάρπαστη από τους συνδαιτημόνες σας.

Εξαίσια και πληθωρική, η πρασοκιμαδόπιτα είναι ταμάμ για γιορτινά τραπεζώματα και για πολύ κρασί…

Για τους…χορτοφάγους και όχι μόνο, καθώς η νοστιμιά τους θα εκτιμηθεί από όλους.

¨Χωριάτικη¨ και πεντανόστιμη, η πρασόπιτα συνδυάζει επιτυχώς υλικά που μοσχοβολάνε θαλπωρή και μας ταξιδεύουν στο βουνό…

Χειροποίητα και γεμιστά με κιμά, με μνήμες από χαμένες πατρίδες. Μην τα παραλείψετε για κανένα λόγο – θα ανταμειφθείτε με μοναδική γεύση με έντονο το μικρασιατικό στοιχείο.

Τραχανάς μεγειρεμένος με την τεχνική του ριζότο, σε ένα μαγικό συνδυασμό με αρνί και μετσοβόνε.

Μία αυθεντική και πεντανόστιμη συνταγή της Φλώρινας, το σουτ μακάλο δοξάζει όσο λίγα την τοπική κουζίνα και τα υλικά της.

Τα κυρίως πιάτα

Με μοναδική τεχνική για ζουμερό αποτέλεσμα, ο γεμιστός κόκορας αντικαθιστά την γαλοπούλα στο γιορτινό τραπέζι.

Με αγγλική καταγωγή και περισσή νοστιμιά, εντυπωσιάζει σε κάθε επίσημο δείπνο. Και όσο περισσέψει, κόβεται σε λεπτές φέτες για υπέροχα σάντουϊτς…

Το...γλυκό

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να ξεφύγετε από κάθε τι ξενόφερτο και συνηθισμένο, προσφέρετε με…θράσος στους καλεσμένους σας αυτή την υπέροχα αρωματική και τόσο ¨ρούστικη¨ γαλατόπιτα. Μία συνταγή που θα έκανε τους Αμερικανούς με τα…brownie, να αλλάξουν εθνικότητα…

 

SHARE ON :

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Νίκος Κωστορρίζος

Παθιασμένος με τη μαγειρική και υπερήφανος πατέρας 2 αγοριών. Η ενασχόληση με το φαγητό αυξάνεται γεωμετρικά σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να διοχετευθεί στο παρόν blog. Γευστική απλότητα, διακριτές γεύσεις, ποιότητα πρώτων υλών και στοχευμένες, καθαρές μαγειρικές χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Πάνω σε αυτούς τους κανόνες χτίζονται και εξελίσσονται όλες οι σπουδαίες και περίτεχνες συνταγές. Απεχθάνομαι τη μετριότητα και αυτούς που μπερδεύουν τον κόσμο προκειμένου να εντυπωσιάσουν μαγειρεύοντας ¨ότι να ΄ναι με ότι να ΄ναι¨.

Σας καλωσορίζω στο Serious Taste

IMG_20200606_181439 (2)
by Nikos kostorrizos